Temnenje stekel

Za hladno in udobno notranjost vašega avtomobila poskrbi temnenje stekel

Poleg hladnejše notranjosti pa temnenje stekel prinaša tudi lepši in modernejši izgled vozila, zatemnitev stekel pa onemogoči tudi vse nezaželene poglede v notranjost avtomobila. Tako vas ne bo več strah, če boste računalnik pozabili na sopotnikovem sedežu.

 

V spodnjem video posnetku si lahko ogledate kako poteka temnenje stekel ter polepitev vozila Ford Mustang 2017

Pri podjetju Mediafol se s temnenjem stekel in ovijanjem vozil v folijo ukvarjamo že vrsto let. Naše storitve so kakovostne hitre ter ugodne, zato vas vabimo, da nas kontaktirate in se o tem prepričate tudi sami! Temnenje stekel – cena naših storitev je izjemno ugodna glede na kakovost uporabljenih materialov.

 

Pošljite nam povpraševanje za zatemnitev stekel na avtomobilu.

 

Oglejte si nekaj naših referenc (Klik na sliko za povečavo)

 

Katere so prednosti temnenja stekel?

Kot že rečeno, je prednosti temnenja več – z njimi se zavarujete pred vsiljivimi pogledi v notranjost avtomobila. To vam lahko pride še posebej prav kadar kakšno stvar pozabite v avtomobilu. Morebitni tatovi bodo pred vdorom v zatemnjen avtomobil dvakrat premislili, saj ne bodo videli nič (tudi tega ne, ali se kdo morda celo nahaja v avtu).

Seveda pa mnogo ljudi ne pozna poglavitne prednosti zatemnitve avtomobilskih stekel. Ker zatemnitev stekel dosežemo z namestitvijo posebne folije na steklo, le-ta ob morebitnem trčenju onemogoči, da bi se steklo razletelo na male delce, ter vas tako poškodovalo. Vsaka preverjena in kakovostna folija lahko zadrži steklo skupaj tudi v najhujših primerih nesreč.

Čeprav se za močno temnenje stekel velikokrat odločijo mlajši vozniki, za popestritev avtomobila, pa je lahko le-to tudi odlična estetska nadgradnja za odrasle. Izbira lepega odtenka, ki ni pretemen, lahko močno doprinese k luksuznemu izgledu novega vozila.

 

Vsakdo, ki je že kdaj vozil avtomobil na soncu, se zaveda, kako je močna svetloba pri vožnji lahko moteča in celo nevarna. Temnenje avtostekel je pravzaprav edina možnost, če se želite temu pojavu izogniti. Že svetlejše folije bodo eliminirale težave, ki jih povzroča močno sonce, temnejše pa bodo premočno svetlobo skoraj popolnoma odstranile. Poleg težav z očmi, povzroča močna sončna svetloba oz. sončno žarčenje tudi težave z kožo. Med dolgo vožnjo z avtomobilom se je nemogoče izogniti izpostavljenosti soncu, razen z zatemnjenimi stekli. Le na ta način boste vedno varni pred sončnimi opeklinami. Poleg vsega tega, bo za nameček v avtu tudi hladneje.

temnenje stekel

Temnenje stekel na Mustangu 2017

 

Kakšna so pravila na tem področju?

Ministrstvo za promet je na podlagi Zakona o varnosti cestnega prometa izdalo Pravilnik o temnenju stekel na vozilih. Zaradi varnosti je potrebno morebitno temnenje stekel vpisati v homologacijski kartonček. Pri podjetju Mediafol vam bomo uredili vso dokumentacijo, ki jo boste potrebovali za homologacijo vozila.

Pravilnik določa, da je na homologiranih vozilih mogoče stekla zatemniti samo toliko, da je z nalepljeno folijo prepustnost svetlobe skozi steklo minimalno 75% za vetrobransko steklo, ter najmanj 70% za prednja bočna stekla. V primeru, da je zadnje steklo zatemnjeno do tolikšne mera, da prepušča manj kot 30% moramo vozilo dodatno opremiti z vzvratnimi ogledali. Lepljenje zrcalnih folij na avtomobilsko steklo pravilnik prepoveduje. Prav tako je prepovedano uporabljati barvne odtenke folij za zatemnitev stekel.

Temnijo se seveda lahko le steklene površine. Na plastične in pleksi površine ni priporočljivo nameščati tovrstnih filmov, saj se pod vplivom različnih temperaturnih in vremenskih razlik krčijo in raztezajo. Folije za temnenje tega ne dopuščajo, zato lahko počijo in razpokajo.

Kako do kakovostnega temnenja stekel?

Da bosta vaša varnost ter udobje med vožnjo res odlična, estetika avtomobila pa boljša, kot pred namestitvijo folije, je seveda potrebno izbrati pravega izvajalca dela. Nikar se lepljenja folije ne lotite sami, saj na pogled izgleda veliko lažje, kot je v resnici. To vam lahko potrdi prav vsakdo, ki se je brez ustreznega znanja lotil takšnega podviga.

V podjetju Mediafol smo uspešno zatemnili že mnogo avtomobilskih stekel. Vabimo vas, da si ogledate naše preteklo delo ter reference, ter se odločite kar na njihovi podlagi! Za temnenje stekel uporabljamo kakovostne folije, ki so tehnološko dovršene in imajo vso potrebno dokumentacijo, ki dokazujejo njihovo kakovost.

Kakovostni film za temnenje boste prepoznali tudi po tem, da je običajno sestavljen iz več plasti. Vsaka plast ima svoj namen – lepilo, zaščitno vezivna plast, plast temnila in zaščitna plast. Cenejše ter nekakovostne folije so običajno sestavljene le iz dveh plasti, določene plasti imajo združene. Namestitev tovrstnih filmov ni smiselna, saj nimajo dolge življenjske dobe. V podjetju Mediafol vam za svoje storitve nudimo doživljenjsko garancijo. Temnenje stekel – cena naših storitev je izjemno ugodna.

Kako poteka temnenje stekel ?

Stekla pred aplikacijo z obeh strani temeljito očistimo, nato pa jih poškropimo z aplikacijsko tekočino ter nanje prilepimo zatemnitveni film. Postopek morebitne odstranitve zatemnjenih stekel je sicer težaven in mora biti izveden strokovno vendar ni razloga, da bi se za to odločili, saj zatemnjena stekla prinaša zelo veliko prednosti.

Temnenje stekel
4.9 (98.03%) 61 votes