Poskrbite lepotno spremembo vašega doma ali poslovnega prostora.

Fototapete so nadgrajena različica klasičnih tapet, ki smo jih na stene tako radi lepili v prejšnjem stoletju. Tako kot njena predhodnica, fototapeta omogoča, da dolgočasnemu prostoru vdihnemo nekaj življenja.

Za razliko od klasičnih tapet imajo fototapete eno ključno prednost: medtem ko so bile tapete proizvedene masovno in je lahko uporabnik izbiral le med že obstoječimi vzorci, je fototapeto mogoče prilagoditi željam vsakega posameznika.

fototapete po meri

Kaj je fototapeta?

Fototapeta je fotografija ali design, natisnjen na visokokakovostno folijo. Večina fototapet je izdelanih tako, da jih lahko z malo truda odstranite, ne da bi zraven poškodovali površino stene.

Še ena različica personaliziranega okrasja, ki se nalepi na steno, so poleg fototapete tudi stenske dekorativne nalepke. Te se od fototapet nekoliko razlikujejo. Medtem ko so fototapete povečane fotografije, ki zavzemajo večji del stene in prikazujejo nek prizor ali njegov delček, so dekorativne nalepke največkrat v obliki napisov ali vzorca, ki popestri sicer enobarvno steno. Medtem ko fototapeta steno ali njen del prekriva, je okrog stenske nalepke še vedno vidna večina stene.

Se zanimate za izdelavo fototapete po meri? Pošljite nam povpraševanje ali nas pokličite 030 611 611.

fototapete
Fototapeta po meri za steklo tuš kabine

Kaj potrebujemo za izdelavo fototapete za vaš dom

Kam se lahko namesti fototapete po meri?

Različne oblike fototapet in dekorativnih stenskih nalepk so primerne za vse prostore. Nalepite jih lahko tja, kjer se vam zdi, da prostor potrebuje malce poživitve. Če si vaši otroci delijo eno sobo, lahko naročite izdelavo tiska stenskih nalepk z njihovimi imeni, da se bo točno vedelo, komu pripada kateri del sobe. Nenazadnje je fototapeta primerna tudi za predele, kjer bi radi zaščitili stene. Še posebej je na udaru kuhinjska stena – gotovo ste že kdaj ponesreči pod pipo postavili žlico, zaradi katere je voda zalila vas in steno. Folijo enostavno obrišete z mehko krpo.

Posebna oblika fototapet in dekorativnih nalepk so tudi polprosojne tapete oziroma nalepke, ki jih nalepite na okna, kjer želite ohraniti svojo zasebnost. Če ne želite oziroma ne morete na okno namestiti zaves ali rolet, je fototapeta oziroma nalepka gotovo prava odločitev, saj se skoznjo ne vidi, kaj se na drugi strani stekla dogaja, vendar je še vedno dovolj prosojna, da bo skoznjo prehajala dnevna svetloba in se ne boste na primer v kopalnici počutili, kot da ste vstopili v jamo.

Kakšno fototapeto oz. dekorativno stensko nalepko izbrati?

Možnosti je res ogromno. Večina podjetij, ki se ukvarjajo s tiskanjem fototapet ali dekorativnih nalepk, ima v svoji ponudbi že nekaj podob in vzorcev, med katerimi lahko izbirate. Na srečo pa je danes tehnologija že tako napredovala, da ni treba, da ste omejeni z s serijsko ponudbo, ki je že na voljo. Namesto tega lahko v svojem domu ustvarite prav edinstven prostor in naročite tapeto ali nalepko s podobo, ki ste jo izbrali sami. Tako lahko vaša stena nosi vaš najljubši citat iz filma ali knjige ali besedilo vaše priljubljene pesmi, steno lahko prekriva povečan obraz vašega otroka na dan, ko ste ga prinesli iz porodnišnice, ali pa na steni ovekovečite prizor iz vaših najljubših počitnic in imate tako košček teh počitnic vedno na očeh, kjer vas spominja na dobre čase.

Verjetno ste že kdaj slišali znani rek, ki pravi, da »od viška ne boli glava«. V nekaterih primerih to drži, v primeru uporabe fototapet pa prav gotovo ne. Že res, da fototapete pomenijo korak naprej v notranjem oblikovanju in lahko vaš dom v kratkem času popeljejo od dolgočasnega do takšnega, da nihče, ki bo vanj vstopil, ne bo mogel brzdati svojega navdušenja. Vendar verjemite, da pretirana uporaba fototapet nikakor ni priporočljiva, saj stene, od katerih ima vsaka svoj dizajn, izražajo cenenost in pomanjkanje okusa. Še najboljši učinek boste dosegli, če se boste pri uporabi fototapet držali načela manj je več.

Ostala pogosta vprašanja

Zakaj naročiti fototapeto po meri?

Fototapete so postale zelo priljubljena izbira za dekoracijo poslovnega prostora ali doma saj so vizualno zelo privlačne in ponujajo različne opcije motivov po meri. So enostaven in hiter način za dekoracijo stene ali kakšnega drugega elementa.

Kakšne so opcije izdelave?

V našem podjetju vam lahko ponudimo izdelavo fototapete po meri. Vi nam sporočite kakšno dimenzijo tapete potrebujete in kakšen design želite, mi pa uredimo vse ostalo in po želji fototapeto tudi namestimo.

Kako hitro lahko izdelate fototapeto?

Oblikovanje in tisk same fototapete sta lahko urejena dokaj hitro. Vse je odvisno od željene velikosti in drugih želja. Kar pa se tiče montaže pa je zadeva odvisna od naše zasedenosti. Se pa poskusimo prilagoditi, da lahko zadevo čim prej uredimo.

Naše storitve

 

Spremljajte nas na Facebooku

Pošljite povpraševanje

Sporočite vaše želje in dimenzije fototapete

Oblikovanje fototapete

Na podlagi poslanih želja zadeve oblikovali in natisnili

Možnosti montaže

Ponujamo tudi opcijo montaže ali pa vam fototapeto pošljemo.