Za hladno in udobno notranjost vašega avtomobila poskrbi temnenje stekel

Poleg hladnejše notranjosti temnenje stekel prinaša tudi lepši in modernejši izgled vozila, zatemnitev stekel pa onemogoči tudi vse nezaželene poglede v notranjost avtomobila. Tako vas ne bo več strah, če boste računalnik ali kakšen drug predmet pozabili na zadnjih sedežih, saj ga mimoidoči ne bodo direktno opazili.

Pri podjetju Mediafol se s temnenjem stekel in ovijanjem vozil v folijo ukvarjamo že vrsto let. Ponujamo kakovostne, hitre ter cenovno ugodne rešitve, zato vas vabimo, da nas kontaktirate in se o tem prepričate tudi sami! Temnenje stekel – cena naših storitev je izjemno ugodna glede na kakovost in obstojnost uporabljenih materialov.

zatemnitev stekel

STOPNJE ZATEMNITVE, KI SO NA VOLJO
0 %
0 %
0 %
0 %
0 %

CENIK PREMIUM TEMNENJA STEKEL s folijo Panthera Premium

Vrsta vozila:Cena:
3 vratni hatchback180€ z DDV
5 vratni hatchback190€ z DDV
karavan200€ z DDV
limuzina, SUV210€ z DDV
manjši kombi (Traffic, Transporter)220€ z DDV
Za zatemnitev stekel na luksuznih vozilih se doplača dodatek 20 EUR.
Za ostala vozila, ki jih ni na seznamu nam pošljite povpraševanje.

Se zanimate za zatemnitev stekel na vašem vozilu? Pošljite nam povpraševanje ter rezervirajte prost termin.

Katere so prednosti temnenja stekel?

Kot že rečeno, je prednosti temnenja več – z njimi se zavarujete pred vsiljivimi pogledi v notranjost avtomobila. To vam lahko pride še posebej prav kadar kakšno stvar pozabite v avtomobilu. Morebitni tatovi bodo pred vdorom v zatemnjen avtomobil dvakrat premislili, saj ob samem sprehodu ob vozilu ne bodo videli kaj se v njem nahaja (tudi tega ne, ali se kdo morda celo nahaja v avtu).

temnenje stekel
Temnenje stekel na Mustangu 2017

Mnogo ljudi ne pozna poglavitne prednosti zatemnitve avtomobilskih stekel. Ker zatemnitev stekel dosežemo z namestitvijo posebne folije na steklo, le-ta ob morebitnem trčenju onemogoči, da bi se steklo razletelo na male delce, ter vas tako poškodovalo. Vsaka preverjena in kakovostna folija lahko zadrži steklo skupaj tudi v najhujših primerih nesreč.

Čeprav se za močno temnenje stekel velikokrat odločijo mlajši vozniki, za popestritev avtomobila, pa je lahko le-to tudi odlična estetska nadgradnja za odrasle. Izbira lepega odtenka, ki ni pretemen, lahko močno doprinese k luksuznemu izgledu novega vozila.

Oglejte si primer kako poteka temnenje stekel ter polepitev vozila Ford Mustang 2017

Vsi vemo, da je močna svetloba pri vožnji lahko zelo moteča. Temnenje avtostekel je pravzaprav edina možnost, če se želite temu pojavu izogniti in svojim sopotnikom na zadnjih sedežih povečati udobje med vožnjo. Že svetlejše folije na zadnjih oknih bodo eliminirale težave, ki jih povzroča močno sonce, temnejše pa bodo premočno svetlobo skoraj popolnoma odstranile. Poleg težav z očmi, povzroča močna sončna svetloba oz. sončno žarčenje tudi težave s kožo. Med dolgo vožnjo z avtomobilom se je nemogoče izogniti izpostavljenosti soncu, razen z zatemnjenimi stekli. Le na ta način boste vedno varni pred sončnimi opeklinami. Poleg vsega tega, bo za nameček v avtu tudi hladneje.

Velja pa omeniti, da zakon določa, da je možno folijo, ki steklo zatemni uporabiti le na zadnjem delu vozila (torej za B stebrički) in je uporaba na vetrobranskem steklu in stranskih steklih sprednje vrste strogo prepovedana!

Komu lahko priporočimo temnenje stekel?

Lahko bi rekli, da je zatemnitev stekel priporočljiva prav za vsa vozila in voznike. Glavni razlog, ki bi ga izpostavili je predvsem povečana varnost in zasebnost v vozilu. Po želji se lahko odločite namreč tudi za folijo, ki omogočajo 98% prosojnost svetlobe, če vam temnejše folije ne ustrezajo. V kolikor pa želite v vašem vozilu kar največjo zasebnost pa bo za vas najbolj primerna bolj temna folija, ki omogoča manjšo prepustnost svetlobe.

Poleg fizičnih oseb se za temnenje stekel odločajo tudi podjetja s službenimi vozili, ki prevažajo kakšno opremo, da tako kar se da povečajo udobje ter zasebnost v vozilih.

Oglejte si nekaj naših referenc

Ostala pogosta vprašanja

Kakšna so pravila na področju temnenja stekel?

Ministrstvo za promet je na podlagi Zakona o varnosti cestnega prometa izdalo Pravilnik o temnenju stekel na vozilih. Zaradi varnosti je potrebno morebitno temnenje stekel vpisati v homologacijski kartonček. Pri podjetju Mediafol vam bomo uredili vso dokumentacijo, ki jo boste potrebovali za homologacijo vozila. Lepljenje zrcalnih folij na avtomobilsko steklo pravilnik prepoveduje. Prav tako je prepovedano uporabljati barvne odtenke folij za zatemnitev stekel. Temnijo se seveda lahko le steklene površine. Na plastične in pleksi površine ni priporočljivo nameščati tovrstnih filmov, saj se pod vplivom različnih temperaturnih in vremenskih razlik krčijo in raztezajo. Folije za temnenje tega ne dopuščajo, zato lahko počijo in razpokajo. Temni se lahko samo stekla za B stebričkom. Sprednjih stekel se ne sme temniti.

Kako do kakovostnega temnenja stekel?

Da bosta vaša varnost ter udobje med vožnjo res odlična, estetika avtomobila pa boljša, kot pred namestitvijo folije, je seveda potrebno izbrati pravega izvajalca dela. Nikar se lepljenja folije ne lotite sami, saj na pogled izgleda veliko lažje, kot je v resnici. To vam lahko potrdi prav vsakdo, ki se je brez ustreznega znanja lotil takšnega podviga. V podjetju Mediafol smo uspešno zatemnili že mnogo avtomobilskih stekel. Vabimo vas, da si ogledate naše preteklo delo ter reference, ter se odločite kar na njihovi podlagi! Za temnenje stekel uporabljamo kakovostne folije, ki so tehnološko dovršene in imajo vso potrebno dokumentacijo, ki dokazujejo njihovo kakovost. Kakovostni film za temnenje boste prepoznali tudi po tem, da je običajno sestavljen iz več plasti. Vsaka plast ima svoj namen – lepilo, zaščitno vezivna plast, plast temnila in zaščitna plast. Cenejše ter nekakovostne folije so običajno sestavljene le iz dveh plasti, določene plasti imajo združene. Namestitev tovrstnih filmov ni smiselna, saj nimajo dolge življenjske dobe. V podjetju Mediafol vam za svoje storitve nudimo doživljenjsko garancijo. Temnenje stekel – cena naših storitev je izjemno ugodna.

Kakšno folijo za temnenje uporabljamo v podjetju Mediafol?

Za zatemnitev stekel na vozilih v našem podjetju uporabljamo najboljšo in najbolj kakovostno folijo znamke Panthera Premium v odtenkih 65%, 85%, 95%, 98%. Za več informacij nas lahko kontaktirate na 030 611 611.

Kako poteka temnenje stekel?

Stekla pred nameščanjem z obeh strani temeljito očistimo, nato pa jih poškropimo z aplikacijsko tekočino ter nanje prilepimo zatemnitveni film. Folijo se prvo prilepi na zunanjo stran vozila, da se folija ustrezno obreže na dimenzijo okna, nato pa se jo prilepi z notranje strani vozila. Postopek morebitne odstranitve zatemnjenih stekel je dokaj težaven in mora biti izveden strokovno ter s pravimi orodji in čistili, da se odstranijo vse sledi lepila. Vendar razloga, da bi se za to odločili v veliki večini ni, saj zatemnjena stekla prinašajo zelo veliko prednosti.

Naše storitve

 

Spremljajte nas na Facebooku

Pošljite povpraševanje

Sporočite vrsto vozila ter letnik in pošljemo vam prost termin.

Pripeljite vaše vozilo

Vozilo dostavite na lokacijo naše delavnice.

Ureditev temnenja stekel

V nekaj urah uredimo temnenje ter vso dokumentacijo.