Fototapete za vsak dom

Fototapete so nadgrajena različica klasičnih tapet, ki smo jih na stene tako radi lepili v prejšnjem stoletju. Tako kot njena predhodnica, fototapeta omogoča, da dolgočasnemu prostoru vdihnemo nekaj življenja. Za razliko od klasičnih tapet imajo fototapete eno ključno prednost: medtem ko so bile tapete proizvedene masovno in je lahko uporabnik izbiral le med že obstoječimi vzorci, je fototapeto mogoče prilagoditi željam vsakega posameznika.

Pošljite nam povpraševanje za izdelavo fototapet

Fototapeta je fotografija ali design, natisnjen na visokokakovostno folijo. Večina fototapet je izdelanih tako, da jih lahko z malo truda odstranite, ne da bi zraven poškodovali površino stene.

fototapete

Še ena različica personaliziranega okrasja, ki se nalepi na steno, so poleg fototapete tudi stenske dekorativne nalepke. Te se od fototapet nekoliko razlikujejo. Medtem ko so fototapete povečane fotografije, ki zavzemajo večji del stene in prikazujejo nek prizor ali njegov delček, so dekorativne nalepke največkrat v obliki napisov ali vzorca, ki popestri sicer enobarvno steno. Medtem ko fototapeta steno ali njen del prekriva, je okrog stenske nalepke še vedno vidna večina stene.

Različne oblike fototapet in dekorativnih stenskih nalepk so primerne za vse prostore. Nalepite jih lahko tja, kjer se vam zdi, da prostor potrebuje malce poživitve. Če si vaši otroci delijo eno sobo, lahko naročite izdelavo tiska stenskih nalepk z njihovimi imeni, da se bo točno vedelo, komu pripada kateri del sobe. Nenazadnje je fototapeta primerna tudi za predele, kjer bi radi zaščitili stene. Še posebej je na udaru kuhinjska stena – gotovo ste že kdaj ponesreči pod pipo postavili žlico, zaradi katere je voda zalila vas in steno. Folijo enostavno obrišete z mehko krpo.

Posebna oblika fototapet in dekorativnih nalepk so tudi polprosojne tapete oziroma nalepke, ki jih nalepite na okna, kjer želite ohraniti svojo zasebnost. Če ne želite oziroma ne morete na okno namestiti zaves ali rolet, je fototapeta oziroma nalepka gotovo prava odločitev, saj se skoznjo ne vidi, kaj se na drugi strani stekla dogaja, vendar je še vedno dovolj prosojna, da bo skoznjo prehajala dnevna svetloba in se ne boste na primer v kopalnici počutili, kot da ste vstopili v jamo.

Kakšno fototapeto oziroma dekorativno stensko nalepko izbrati? Možnosti je res ogromno. Večina podjetij, ki se ukvarjajo s tiskanjem fototapet ali dekorativnih nalepk, ima v svoji ponudbi že nekaj podob in vzorcev, med katerimi lahko izbirate. Na srečo pa je danes tehnologija že tako napredovala, da ni treba, da ste omejeni z s serijsko ponudbo, ki je že na voljo. Namesto tega lahko v svojem domu ustvarite prav edinstven prostor in naročite tapeto ali nalepko s podobo, ki ste jo izbrali sami. Tako lahko vaša stena nosi vaš najljubši citat iz filma ali knjige ali besedilo vaše priljubljene pesmi, steno lahko prekriva povečan obraz vašega otroka na dan, ko ste ga prinesli iz porodnišnice, ali pa na steni ovekovečite prizor iz vaših najljubših počitnic in imate tako košček teh počitnic vedno na očeh, kjer vas spominja na dobre čase.

Verjetno ste že kdaj slišali znani rek, ki pravi, da »od viška ne boli glava«. V nekaterih primerih to drži, v primeru uporabe fototapet pa prav gotovo ne. Že res, da fototapete pomenijo korak naprej v notranjem oblikovanju in lahko vaš dom v kratkem času popeljejo od dolgočasnega do takšnega, da nihče, ki bo vanj vstopil, ne bo mogel brzdati svojega navdušenja. Vendar verjemite, da pretirana uporaba fototapet nikakor ni priporočljiva, saj stene, od katerih ima vsaka svoj dizajn, izražajo cenenost in pomanjkanje okusa lastnika. Še najboljši učinek boste dosegli, če se boste pri uporabi fototapet držali načela manj je več.

fototapeta mediafol

Za pripravo predogleda in ponudbe, nam pošljite sliko prostora (stena naj bo čim lepše vidna),  dimenzije stene ter vaše želje. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Fototapete za vsak dom
5 (100%) 3 votes